A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. január 12., vasárnap

Szent Család ünnepe

Kedves hívek!

Ez a téma manapság különösen fontos mivel a liberálisok el akarják törölni az Isten alkotta családi rendet. El akarják hitetni velünk, hogy a hagyományos, természetes apa-anya-gyerekek családi forma elavult. Ez nem csak a katolikus tanítással és hittel ellentétes, de a józan ésszel is.
Ugyanis a következőket állítják:


  • apa-anya családnál az anya is elmehet dolgozni, miközben az apa gondoskodik a gyerekről. Miért maradjon a gyerek az anyánál? A jelenlegi Gender ideológia úgy véli, hogy a férfi és nő szerepét bárhogy fel lehet cserélni feladataikban.
  • az Európai Unió előír egy mindent betakaró "bölcsőde-óvoda" hálózatot, ahova a szülők kiskorú gyerekeiket, illetve csecsemőiket leadhatják, hogy az anya szabad lehessen gyerekeitől és így kibontakozhasson foglalkozásában.
  • a legújabb családmodellek már teljesen új elképzeléseket tárnak elénk. Apa-apa és anya-anya [homoszexuális] párkapcsolatok a jövőben teljesen normálisak, illetve elfogadottak lesznek, illetve már most is elfogadottak.
A törvényhozás is lehetővé teszi, hogy azonos nemű párok gyermekeket fogadhatnak örökbe. Az emberi jogok nevében épül fel Szodoma és Gomora társadalma. Milyen jól esik, amikor a mai vasárnapon a szent családra nézhetünk fel mint példaképre.

XIII. Leó pápa 1893. június 14-ei körlevelében következőket írja:
"Általánosan elfogadott tény, hogy a jó családi nevelés nemcsak a társadalom jólétének de a saját család jólétének is áldást jelent. Minél mélyebben gyökereznek a keresztény erények az otthoni tűzhelynél, minél lelkiismeretesebbek lesznek a gyerekek, szüleik példáin keresztül, vallásosságra nevelve, annál nagyobb lesz a társadalom nyeresége is. Ezért Isten az évszázadok óta, az emberiség által várt megváltás kezdetére a szent család tökéletes példaképét teremtette meg. Ez volt a názáreti család, a szent család, az Isten-ember Jézus Krisztus, a szent Szűz  Mária és Szent József."
A családapáknak Szent József világító példa, az apai gondoskodásról és éberségről. Az anyák a Szűzanyában találják meg méltó példaképüket: a szeretetet, a szerénységet az alázatosságban és az állandó hűségben. A gyerekek pedig a Kisjézusban, aki szüleinek engedelmeskedve isteni példát mutatott az engedelmességre.

XIII Leó pápa egy másik apostoli körlevélben 1890. november 20-án a következőket írta:
"Így otthonaikban, Béke, szeretet, türelem, a nehézségekben erkölcsös életvitel örömteljes módon fog megvalósulni."
Adja Isten, hogy családjaink az ilyen Isten akarta módon épüljenek fel. Ugyanis körülöttünk csak a családok széthullását, a szülők válását és az erkölcstelenségeket tapasztalhatjuk. Mi fog megmaradni? Milyen istentelen társadalom fog a jövőben ránk várni?

XIII. Leó szavai érvényesek tegnap, ma és holnap is!
"...az állam jóléte függvénye a családok egészségének és Istennek tetsző életének..."
Ezt az igazságot még Mihail Gorbacsov is megerősítette "Peresztrojka" című könyvében. Azt írja, hogy az anya fontos szerepét nem vették elégé figyelembe. Ennek következményeként súlyos problémák keletkeztek a társadalomban: bűnözés, alkoholizálás és drogozás. A szent család tehát egy Isten akarta példakép, amelyet Isten a megváltás kezdetén állított. Ezzel azt akarta megmutatni, hogy a családnak milyen fontos szerepe van a megváltás tervében.

De a szenvedések sem maradtak el:
A szent családot üldözte a Heródes által képviselt állam. A távoli idegenbe kellett menekülniük, Egyiptomba. Szerény viszonyok között éltek, szorgalommal és kemény munkával keresték meg az élethez való szükséges dolgokat, élelmet.
De a katolikus és gyerekekben gazdag családoknak ma sincs egyszerű dolga. Biztos vagyok abban, hogy ha Jézus, Mária és Szent József a szívekben lakik és biztos helyük meg van a családban, akkor ott, az áldozatok és nehézségek közepette is boldogságot, szeretetet fogunk találni. Egy darab mennyországot itt a földön.

Ilyen családokból jönnek ismét a nagy személyiségek, hogy katolikus társadalmat építsenek és vezessenek. Ezért kérjük bizalom telve Jézust, Máriát és Szent Józsefet!

Ámen