A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. január 12., vasárnap

A tartományi előljáró hivatalos nyilatkozata

Kedves hívek!

Sajnálattal kellett az új év kezdetén egy fájdalmas eseményt tartományunkban tapasztalni. Fuchs atya január 6-án elhagyta a Szent X. Piusz Papi Testvériséget. Hosszabb ideje már nem tudott testvériségünkkel azonosulni. Különösen az utóbbi években a Rómával való kapcsolatainkat ítélte el. Akkor is, ha tudtunk hozzáállásáról, mégis mélyen sajnáljuk váratlan döntését.

Meghasadt hozzáállása a testvériséghez nem kis befolyással volt a budapesti közösség belső gondjaira. Így sajnos nekem is nehéz volt az utóbbi hetekben cselekedeteim okát nyíltan megindokolni. Adódnak esetek, amikor egy elöljárónak döntéseket kell hozni és a diszkréció betartása mellett nem indokolhat meg mindent nyíltan.

Így a híveket arra kérem, hogy ilyen döntéseket fogadjanak el, akkor is ha nem ismerhetik a mélyebb hátteret.

Arra kérem Önöket, kedves hívek, hogy hozzáállásukban lojálisak legyenek. Az igazságosság kérdése, hogy azok a hívek, akik a Szent X. Piusz Papi Testvériséghez járnak Szentmisére és a szentségekhez, távol tartsák magukat a testvériség vezetőségének nyilvános bírálásától, legyen ez a kápolna előterében vagy a médián keresztül.

Ha valaki úgy érzi, hogy kötelessége a testvériség elöljáróit nyilvánosan elítélni, akkor udvariasan  megkérjük, hogy hitét más helyen gyakorolja. Természetesen mindig megengedett, hogy valaki kételyeivel a megfelelő paphoz fordulhasson és gondjait megbeszélhesse vele.

Ebben a nehéz időben tehát megtaláljuk menedékünket a Szűzanyánál, Magyarország patrónájánál! Ajándékozza Ő nekünk a teljes egység kegyelmét és Lefebvre érsek nyomdokaiban, egyházunk hagyományához hűek maradjunk, érte harcoljunk és életünkben gyümölcsöztessük.

P. Stefan Frey
Tartomány elöljáró

Jaidhof [Ausztria], 2014 január 9.