A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. július 20., vasárnap

6. Vasárnap pünkösd után

Kedves hívek!

Milyen szépen ragyog a Szent Katolikus Egyházunk, amikor a mai vasárnapi szövegeket halhatjuk, a keresztelésről, lényeges hitigazságokról és a Szent Eucharisztiáról. Ezért is irritál minket az egyház mai állapota. Mi történik? Az egyház manapság miért nem a föld sója és a világ világossága? Mi, itt a Szent X. Piusz papi testvériségben ismerjük az okokat, mivel alapítónk, Marcel Lefebvre érsek, felvilágosított minket a Modernizmusról és a Liberalizmusról.

Püspökeink nyilatkozata, a püspökké szentelésük 25. évfordulója alkalmából, figyelmünkbe ajánlja ezt a "miért ez a krízis" kérdést.

Ezt a nyilatkozatot 2013. június 27.-én jelentette meg Msgr. Bernard Fellay püspök úr, Bernard Tissier de Mallerais püspök úr és Alfonso de Galarreta püspök urak írták alá.

A nyilatkozat 12 pontot tartalmaz, melyet szeretnék röviden összefoglalni:

  1. Hálájukat fejezik ki Marcel Lefebvre érsek és Antonio de Castro Mayer püspök iránt püspökszentelésükért 1988 június 30. A püspökszentelések egy hőstett volt, az egyház megmentéséért.
  2. Lefebvre érsek leveléből idéznek, amelyet a jövendőbeli püspököknek írt:
    "Könyörögve kérem Önöket, hogy szorosan maradjanak Szent Péter székéhez és a Római Katolikus Egyházhoz, minden egyház Mater et Magistrájához kötődve és pedig az integrál katolikus hitben, a hitvallásokban és a tridenti zsinat katekizmusában, abban, amit a szemináriumokban tanítottak Önöknek. Maradjanak hűek e hit továbbadásában, hogy urunk birodalma eljöhessen!"
  3. A jelenlegi tévhitek okai nem a II. Vatikáni zsinat szövegeinek  téves magyarázatában vannak hanem maga a szövegekben található.
  4. A dokumentumokban egy újfajta humanizmus, egy emberkultusz mutatkozik, amely homlokegyenest ellentétben áll a katolikus hittel.
    A zsinat csak egy pasztorális zsinat akart lenni és nem dogmatikus. Ez az újfajta tanítóhivatal eddig ismeretlenvolt az egyházban. Ez az újfajta tanítóhivatal a katolikus hitet a liberális ötletekkel próbálja kibékíteni és tele volt modernista alapelvekkel.
  5. Ennek következettében Jézus Krisztus uralma már nem volt érdeke az egyházi autoritásoknak. Urunk szavai: „Én kaptam minden hatalmat égen és földön." (Mt. 28.18) nem tűnnek már érvényesnek.
  6. A vallásszabadság, ahogy "dignitatis humanae" tárja elénk Jézus Krisztus uralmának feloszlatásához vezet. Minden vallás egy szinten áll és már nem hamisak.
  7. Az igazság, az egyetlen igaz egyházról el lesz hallgatva. Ehelyett a mindenhol jelenlévő ökumenizmust (Unitatis redintegratio) és vallások közti párbeszédet (Nostra aetate) tálalják elénk.
    A hamis egység utáni keresés megöli az egyház missziós szellemét.
    Az egyház bekorlátozza magát egy puszta világi békére, egy sima emberiségességre és megengedi, hogy nemzetközi szervezetek vontatókötéllel húzzák maguk után.
  8. A Jézus Krisztus istenségében való hit gyengítése elősegíti az egyházi autoritások feloszlatását és egy demokratikus kollegialitáshoz vezet és egy a egyenlőségideológia által fertőzött egyházat idéz elő.
  9. Az új mise teljesen a protestantizmus szellemével van átitatva. A szakramentális papság így egyre jobban oldódik fel.
  10. A zsinat óta , már 50 éve tartó krízis csak egyre jobban mutatja, milyen szükségesek voltak Lefebvre érsek püspökszentelései.
  11. 11. Lefebvre érseket az egyház iránti szeretete lelkesítette és ez lelkesítsen minket is.
  12. 12. A papi testvériség püspökei kiállnak azon a szavak mellett, amelyeket Lefebvre érsek mondott számukra felszentelésük előtt:
"Kedves barátaim, legyetek ti a vigaszom Jézus Krisztusban, maradjatok meg szilárdan a hitben, legyetek hűek az igazi szent mise áldozathoz, legyetek hűek Urunk igazi és szent papságához, az Ő dicsőségéhez és tiszteletéhez itt a földön és a mennyekben!"
Ezeket a szavakat mi is írjuk szívünkbe és maradjunk hitben hűek minden idők katolikus anyaszentegyházunkhoz.

Jelen pillanatban ez nem könnyű de igyekezzünk jó katolikusoknak lenni és a hit zászlaját bátran magasban tartani.

Ámen