A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. június 1., vasárnap

Krisztus mennybemenetele utáni vasárnap

Kedves hívek!

Az ígért lélek a Szentlélek és sajátossága, hogy bátorságot, erőt és vigasztalásokat nyújtson, ahogy Loyolai Szent Ignác a lelkigyakorlati könyvében a "lelkek megkülönböztetése" alatt írja.
Ezt az erőt érezzük az igazi Szenteknél. (az "Assisi-pápát, II. János Pált és a többi zsinat-szentet inkább tegyük zárójelbe) különösen az első keresztényeknél és itt is kiemelve a mártírokat. Milyen életvidáman és bátran a lesznek hitükben és szeretetükben Krisztus iránt leírva.

A vigília napján tehát Pünkösdöt megelőző napon következő szavakat hallhatjuk: "Rövid idő, s a világ nem lát többé..." [Jn 14,19]

Ha Krisztus a földön maradt volna, akkor gondolkodásunk a földiekben ragadt volna. Így viszont kényszerítve vagyunk, hogy szemeinket felemeljük és hitben azt elfogadjuk, amit a katolikus hitvallásunk tanít: " ott ül a mindenható Atyaisten jobbján." Ide szeretné a Szentlélek szemeinket vezetni. Ide irányítsuk életünket és törekvéseinket és a pillanatnyi dolgok ne távolítsák el a figyelmünket hiszen a világ dolgai mulandók.

Néhány napja egy úr mondta, hogy "...most már 80. fölött vagyok és az élet úgy ment el mint egy röpke állom."

Horgonyozzuk tehát szívünket oda, ahol Krisztus van, ahol a mennyország van és az örök élet - a jövő hónap úgyis Jézus szíve hónap.

Az Úr felment az Atyához és várja a viszont találkozást az emberekkel, akik üdvözségéért életét adta. A Megváltó mindenkit szent szívéhez szeretne szorítani.

A mennybemeneteli prefációban imádkozzuk:

"Ő feltámadása után minden tanítványának nyilvánvalóan megjelent és szemük láttára felemelkedett az égbe, hogy nekünk részt adjon az Isteni életből."

Ez a katolikus hit mindig eltölti a keresztény embert bátorsággal, hogy hitét megvallja. Ez a katolikus hit készít fel minket, hogy sok mindent eltűrjünk és kibírjunk. Gondoljunk csak arra a szentségre amikor a "pofont" kapjuk.

Köztudottan a bérmálásnál kapjuk és valamilyen kegyelem hatásnak kell lennie. Milyen hatása legyen? A válasz: Hogy eltűrjünk valamit a hitért, Krisztus harcosa legyünk és elviseljünk üldöztetést és megalázást.

Bécsben ma Galaretta püspök úr fog bérmálni és nagy örömünkre Budapestről is ott lesz egy gyerek a bérmálok között. Így most egy harcossal többen leszünk, egy Jézus Krisztus katonájával több Magyarországon. Deo gratias! Hála Istennek!

A jelenlegi társadalmi helyzetünkben elég sokat kell kibírnunk, eltűrnünk. Ebben az egyre nagyobb dekadenciában, a liberalizmus következménye, nem könnyű egy katolikus életet élni.

Egy aktuális példa:

Az Európai dalfesztivál nyertese, Tom Neuwirth, sajnos egy osztrák, aki mint férfi-nő-pároséletű- lény Concita Wurstnak beöltözve lépett fel és így az új gender-ideológiát terjeszti.

Hála Istennek az egyik Európai képviselő, Ewald Stadler május 12.-én a következőt mondta:

"Megrázkódtam, amikor láttam a közvélemény és a politikusok térdre-esését. Másokért szégyenkezni számomra egy új minőséget jelent."

Tom Neuwirth úgy álcázhatja magát ahogy akarja, a zavaró csak az, ha az identitás-zavarok, játszva vagy sem, hisztérikus tapsot aratnak.

Heves kritikát aratott ez az esemény Oroszországban is:

"Felháborodásunk határtalan, ez Európa vége." mondta Zsirinovskij az Orosz Liberális Demokraták frakcióelnöke. "Ott lent nem férfiak és nők vannak hanem neutronok."

Ugyanígy az orosz "Russija" tévécsatornán az énekes Danko, Wurst győzelméről úgy nyilatkozott, hogy „ez az Európai Unió legrosszabb veresége" és hogy "Európa megmutatta igazi arcát" A műsorvezető ráerősített: "Ez egy rekviem Európának, egy temetés a hagyományos értékeknek."
Napjaink erkölcsi omladozása felfoghatatlan. Egy katolikus ilyen dekadens légkörben csak akkor tud kitartani és a mennyországért megküzdeni, ha a keresztbe kapaszkodik.

Szent Pál a mai olvasmányban keresztény viselkedési formákat ábrázol. Szépen hangzanak de teljesítésük a valóságban csak a szentkereszt erejében lehetséges. Azt mondja: "Mindenek előtt szeressétek egymást. Legyetek vendégszeretők, minden morgás nélkül. Szolgáljátok egymást."

Hát ez a realitásban nem is olyan könnyű. Csodálatosnak tűnik de valóságban kemény Krisztus követése. Egy keskeny út de a mennyekbe vezet

"A zsinagógákból ki fognak benneteket dobni" ez kellemetlen és elég sokszor kell tapasztalnunk a papi testvériségben.

Normális körülmények között nem celebrálhatjuk a tridenti szentmisét a hivatalos katolikus templomokban, mert a Modernisták és Neo-protestánsok foglalva tartják őket.

Ez sajnos bizonyos alkalmakkor mint esküvők és temetéseknél elég kellemetlen és sokat szenvedünk emiatt. Ferdén néznek ránk mint szektásokra, holott a tény pont fordítva van. A Modernistákat leplezte le Szent X. Piusz pápa mint szektásokat és ítélte el őket.

Imádkozzuk minden nap a pünkösdi kilencedet a Szentlélekhez. Szükségünk van a Szentlélekre ebben a nehéz időkben, hogy kitartsunk. Munkálkodik bennünk, ha lelkünk a megszentelő kegyelem állapotában van és ténylegesen megkapjuk azt a fényt, ahogy Szent Pál mondja, hogy azt keressük, "ami fent van, ahol Krisztus az Atya jobbján ül."

Imádkozzunka a Szentlélek jegyeséhez Szűz Máriához, hogy a mennytől megkapjuk azt a kegyelmet, hogy eltöltődjünk a Szentlélek tüzével pünkösd ünnepén.
Ámen