A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2013. december 14., szombat

Üdvözlés

Kedves Olvasó!

Köszönöm a türelmet, elkezdtem a Szentbeszédek posztolását. Ezek a szentbeszédek azzal a tanulsággal szolgálnak mindenki számára, amit a római-katolikus Anyaszentegyház tanított közel kétezer éven keresztül, egészen a II. Vatikáni Zsinatig.


A zsinaton olyan dolgok történtek és olyan határozatok születtek, melyeket Ralph M Wiltgen SVD "A Rajna a Tiberisbe ömlött" című könyvében objektíven és pontosan megír. Ezek a döntések és a határozatok végrehajtása letérítette az Egyház jelentős részét az addig tanított útról, és olyan dolgok kezdtek elfogadottá válni, amit addig az egyház tiltott.

Főleg a megújított liturgiára adott válasz volt Marcel Lefebvre érseknek a Szent X. Piusz pápáról nevezett közösségének a megalapítása, ami célul tűzte, hogy az addigi tanítást és liturgiát viszi tovább. A Piusz Társaság 1970. november 1-én, Mindenszentek ünnepén alakult meg hivatalosan. Jelenleg hat szemináriumot tart fenn a világon.

Magyarországra az 1980-s évek végén jöttek be, és az osztrák tartományhoz tartozva látogat meg időszakonként egy-egy atya szentmise bemutatás céljából, illetve szükség szerint szentségkiszolgáltatásra.

Most érkeztünk el oda, hogy a lehetőséghez képest hétről-hétre posztolni tudjuk a Szentbeszédeket magyar nyelven.
Apologéta