A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. november 16., vasárnap

Prédikáció: Szent Cecilia

Kedves testvérek!

Lefebvre érsek kezdettől fogva támogatta a Papi Testvériségben a gregorián éneket a Szentmise Liturgiájában. Ez egy jelentős különbség a modern liturgiához. Nagyon patrónusunk Szent X. Piusz biztosan örül a menyben az istentisztelet méltó ünneplésének a buzgóságáért. Ő rendelte el az egyházzenéről szóló Motu Proprójában, hogy legyen karének az iskolákban. 1903. november 22.-re tette, mindössze négy hónappal pápává választása után. Ez Szent Cecília, szűznek és mártírnak, az egyházzene patrónusának az ünnepe.

2014. november 2., vasárnap

Prédikáció: Halottak napja

Kedves testvérek!

X. Szent Piusz pápa kompendiumában olvashatjuk a 9. hittételben: "Hiszek a egy, szent katolikus egyházban, a szentek közösségében." és a 147. kérdésben "Hol vannak az egyház tagjai?"
A válasz: "Az egyház tagjai részben a mennyekben, a dicsőséges egyházat képezik; részben a tisztítótűzben, a szenvedő egyházat képezik, részben itt a földön, ahol a harcoló [küzdő] egyháznak ismerjük.

2014. november 1., szombat

Prédikáció: Mindenszentek

Kedves testvérek!

Ma a Szent X. Piusz Papi Testvériség alapításáról szeretnék beszélni, mely 1970. november 1.-n volt. Holnap pedig a megholt lelkekről. 44 évvel ezelőtt ment el Lefebvre érsek a svájci Freiburg püspökéhez, Mgr. Charrierehez. Ezen a napon dőlt el, hogy a helyi püspök elismeri-e a Szent X. Piusz papi Testvériség megalapítását. 4 hónapja vizsgálta a szabályzatokat.