A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. február 23., vasárnap

Papszentelés Zaitzkofenben 2012-ben [videó]

A Szent X. Pius Papi Testvériség 2012. július 1-én Zaitzkofenben 2 papot szentelt Krisztus szolgálatára. Ez látható mai videónkon.

2014. február 17., hétfő

Előböjt és Nagyböjt

Septuagesima vasárnapjával megkezdődik egy fajta előkészület a böjti időszakhoz. Buzdítva leszünk, hogy megvizsgáljuk bűneinek, azokat őszintén bánjuk meg és nagylelkűen engeszteljünk értük.
Következő módon tehetjük ezt meg:

2014. február 16., vasárnap

Septuagesima Vasárnapja

Kedves hívek!
"Ábrahám gyerekei vagyunk! Mi tudna már velünk történni? A kiválasztott néphez tartozunk! Biztosak vagyunk üdvözségünkben!"
Így beszélt néhány farizeusi gondolkodású ember Izrael népéből. De Szent Pál komoly szavakkal beszél a Szent Olvasmányban: az atyák kegyelmet kaptak és jó szándékban részesültek! Igen!

2014. február 9., vasárnap

Vízkereszt utáni ötödik Vasárnap

Kedves hívek!

A mai Vasárnap a Szent Máté szerinti [13,24-30] evangéliumban a búzáról és a konkolyról halhattunk. Egy olyan példáról szólt, mely a mai egyházkrízisben is fontos.
 

Mi a búza?

2014. február 2., vasárnap

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Kedves hívek!

"Lumen ad revelationem gentium. A népek világosságának fénye."

Ez a dicshimnusz hangzik el az agg Simeontól, amikor a kis Jézust tartotta kezében, ez hangzik el a mai ünnepen. Ténylegesen azt állapítjuk meg, hogy ahol a Megváltót felveszik, átölelik, ott világosság lesz. Ez érvényes az ember személyében, a családokban vagy egész népeknél is.