A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. január 26., vasárnap

Templomszentelés Berlinben [videó]

A Szent X. Pius Papi Testvériség 2013. május 25-én egy új templomot adott a híveknek Berlinben, melynek a titulusa vagy védőszentje Szent Péter. A következő filmen a templomnak Mrsg. Fellay püspök úr általi felszentelésének rövid összefoglalója látható.

2014. január 19., vasárnap

Vízkereszt utáni második Vasárnap

Kedves hívek!

A házasság manapság közönséges dologgá vált, "világi dologgá" ahogy Luther mondta és ezért manapság lekicsinyelve, világiasan és tiszteletlenül kezelik. Isten teremtési rendjében viszont a házasság szentély. Egy olyan szentély, ahol lelkek érlelődnek isten megszentelő kegyelmében és pedig a házastársak lelkei. Egy szentély, ahol a lelkek felnőnek " ...gyarapodnak bölcsességben, korban és kedvességben..." mint a gyerekek. 

2014. január 12., vasárnap

Szent Család ünnepe

Kedves hívek!

Ez a téma manapság különösen fontos mivel a liberálisok el akarják törölni az Isten alkotta családi rendet. El akarják hitetni velünk, hogy a hagyományos, természetes apa-anya-gyerekek családi forma elavult. Ez nem csak a katolikus tanítással és hittel ellentétes, de a józan ésszel is.
Ugyanis a következőket állítják:

A tartományi előljáró hivatalos nyilatkozata

Kedves hívek!

Sajnálattal kellett az új év kezdetén egy fájdalmas eseményt tartományunkban tapasztalni. Fuchs atya január 6-án elhagyta a Szent X. Piusz Papi Testvériséget. Hosszabb ideje már nem tudott testvériségünkkel azonosulni. Különösen az utóbbi években a Rómával való kapcsolatainkat ítélte el. Akkor is, ha tudtunk hozzáállásáról, mégis mélyen sajnáljuk váratlan döntését.

2014. január 5., vasárnap

Jézus Szent Neve

Krisztusban kedves hívek!

Engedjétek meg, hogy a holnapi Epifánia ünnephez egy rejtvényt adjak fel nektek, amelyen talán csodálkozni fogtok mivel tényleg rejtélyesen hangzik, de ha megoldottuk, talán még jobban fogtok elcsodálkozni, mivel ez a Három király ünnepének mélységét és elrejtett szépségét mutatja meg nektek. Ezt a rejtélyt nem én találtam ki hanem az egyház liturgiájában, a Reggeli Dicséret Benedictus antifónájában található:

2014. január 1., szerda

Új év - parancsolt ünnep

Kedves hívek!


Az Új év kezdetén szeretném Nektek áldásomat kívánni. Legyen ez egy boldog, békés és áldott Új év Nektek. Az Úr áldása kísérjen benneteket minden nap és kezdjétek ezt az új évet reményteljesen, bátran és erős bizalommal fordulva Istenhez. Ez a vidám, keresztény remény mindannyiunk számára szükséges. Ha csak egy pillantást vetünk a világ eseményeire, akkor ténylegesen nehéznek tűnik és évről évre nehezebb lesz, tényleg reményteljesen a jövőbe nézni.